Engelse Kerstcake ( Tulbandvorm van 2l. of 16 cakejes.)

In Engeland bakken ze hun Kerstcake weken van te voren zodat de smaak beter tot haar recht komt.
Ingrediënten zijn:
Engelse Kerstcake
100gr. rozijnen, 100gr. krenten, 25gr. sukade, 25gr. oranjesnippers, klein flesje rum, 250gr. roomboter,
300gr. bruinebasterdsuiker, 5 eieren, 125gr. bloem, 125gr. zelfr. bakmeel, 35gr. koekkruiden, iets zout.

LET OP: rozijnen, krenten, sukade en oranjesnippers week van te voren in 2dl. rum laten weken.
Goed afsluiten zodat de rum niet verdampt.
Engelse Kerstcake (1)
Eieren en boter voor gebruik op kamertemperatuur brengen.
Boter zacht roeren en de gezeefde bruine suiker er goed doorheen roeren.
Dan één voor één de eieren erdoor kloppen. De bloem, zelfr. bakmeel, koekkruiden en iets zout
zeven en door het mengsel roeren.
Tot slot, vruchten/ rummengsel toevoegen en goed vermengen.
Engelse Kerstcake (2)
Het deeg in in de beboterde en met meel bestoven vorm doen.
Engelse Kerstcake (3)
Verwarm de oven voor op 150 graden en schuif de vorm op het rooster op de onderste richel.
Baktijd tulband 1 1/2 á 2 uur cakejes 25 á 30 min. Steek met een breinaald of iets dergelijks in de cake,
als er niets meer aan de naald kleeft is de cake gaar.
Engelse Kerstcake (4)
Besprenkel aluminiumfolie met rum en verpak de tulband  heel goed
zodat er niets kan verdampen. Bewaar ze in de koelkast, invriezen kan ook.
Voor consumptie bestrooien met poedersuiker. mmmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Advertenties

Een Reactie op “Engelse Kerstcake ( Tulbandvorm van 2l. of 16 cakejes.)

  1. Oh sweet memories. Ik heb jaren zo’n kerstcake gebakken én Christmaspudding en inderdaad weken voor de kerst. Allebei heerlijk en heel erg voedzaam. Die van jou ziet er heerlijk uit, ik krijg er zo zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s